Harry Klunder, beeldend kunstenaar

welkom op mijn site

HARRY KLUNDER 

INSPIRATIE EN WERKMETHODE.

Beelden maken is mijn grote passie. Mensen en dieren zijn daarbij mijn voornaamste inspiratie bronnen. De natuur staat vaak centraal, maar toch beeld ik die zelden als zodanig af. Dat het dier- of mensfiguren zijn ligt meer in het feit dat deze zoveel wonderlijke verschijningsvormen hebben en dat geeft mij meer expressieve mogelijkheden. 

Ik schets de beelden zelden op papier maar deze ontstaan in mijn hoofd en ontwikkelen zich gedurende het werk proces. 

Voordat het uiteindelijke bronzen beeld klaar is, is er een lang en interessant proces aan voorafgegaan. Want naast het werken met klei of  was, neemt het maken van siliconen mallen een belangrijke plaats in. Het uiteindelijke gietproces laat ik over aan een ervaren bronsgieter. De uiteindelijke kleur van het beeld, bepaal en patineer ik zelf of wordt bepaald in overleg met de opdrachtgever.

De bronzen beelden zijn ontstaan door middel van de zgn. "cire-perdue methode". Kenmerkend bij deze methode is - de naam zegt het al - dat de vorm in was verloren gaat. Dit heeft geresulteerd in een aantal unieke beelden. 

Met creatieve groet,Harry Klunder


Heeft u vragen over of interesse in 1 van mijn beelden? Neemt u gerust contact met mij op.

Ik werk ook in opdracht en bekijk graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.